Huisartsen uiten hun zorgen over de alsmaar toenemende werkdruk en hebben steeds minder tijd voor de patiënt. Er is een tekort aan huisartscapaciteit en het lukt de huisartsen maar amper de zorg te leveren die gevraagd wordt. Door de vergrijzing en wachtlijsten hebben de huisartsen meer kwetsbare patiënten dan ooit. Daarnaast wordt de eerstelijnszorg alsmaar complexer met een stijgend aantalzorgverleners per patiënt. Complexe zorg doe je niet alleen en vereist een gezamenlijke aanpak.
Gepast onderwijs sluit aan bij de behoefte in de praktijk. Met die inzichten is deze toolbox ontwikkeld om efficiënt en doelmatig de huisarts in opleiding te ondersteunen.
Samenwerken is belangrijker dan ooit
Chronische patiënten zien allerlei professionals in de wijk. Om goede zorg te bieden is het daarom belangrijk dat iedereen met de neus dezelfde kant op staat. Daarvoor is de ontwikkeling van voor de huisarts specifieke vaardigheden voor nodig. Deze toolbox ondersteunt huisartsen (in opleiding), opleiders en professionals in de wijk in het levenslang leren van deze vaardigheden.
Ontwikkel jezelf tot een InterCompetente huisarts, klaar voor de uitdagingen van de toekomst.
Hoe werkt deze website?
Gebaseerd op onderzoek naar interprofessionele competenties
Gepast onderwijs sluit aan bij de behoefte in de praktijk. Met de inzichten die wij hebben opgedaan is deze toolbox ontwikkeld met als doel efficiënt en doelmatig de huisarts in opleiding te ondersteunen.
Welke interprofessionele competenties dient een huisarts te bezitten op het einde van zijn opleiding? Lees daarvoor dit artikel.
Wat zijn de leerbehoeften en leerkansen van de werkplek van huisartsen in opleider, hun opleiders en betrokken zorgprofessionals voor interprofessionele competenties? Dit artikel wordt binnenkort gepubliceerd.
Hoe kun jij de toolbox gebruiken?
De toolbox is breed inzetbaar, zowel op het opleidingsinstituut, op de werkplek als bij zelfstudiemomenten.
Hiernaast zie jij een voorbeeld van hoe de toolbox zijn intrede kan vinden binnen het onderwijs, met de patiënt centraal. Op die manier sluit competentieonwikkeling passend aan bij de leerkansen op de werkplek.